Cum să depistăm implicarea Egoului (spiritual)

by Vera Ingeborg
Dec 7, 2016

În creșterea personală și trezirea noastră spirituală, mai devreme sau mai târziu, vom face cunoștință cu ego-ul nostru în mod conștient: Partea din noi care a fost programată cu anumite sisteme de credință, morală pe modele de comportament: adică mentalitatea noastră. In timp ce noi dormim, credem ca acest lucru este adevărul și nu putem vedea nici un alt mod în jur. Atunci când începem încet să ne trezim, ne dăm seama că ceea ce am considerat a fi adevărat, nu este atât de adevărat. Pas cu pas, descoperim o realitate mult mai mare decât cea in care egoul nostru incă lucrează. Și acest lucru nu se termină în timpul procesului nostru de trezire. Cu toate că ne-am putea simți că suntem deja avansați spiritual, egoul nostru spiritual ne poate juca festele sale urâte pentru a ajunge înapoi la conducere și să ne țină în sisteme de credință spirituală. Este dificil de detectat și mulți oameni se luptă să descopere implicarea egoului lor. Cu toate acestea, aceasta este cheia pentru a deveni intregi și a intra in dimensiunea a cincea. Cum putem face diferența și cum să descoperim dacă egoul nostru sau sufletul nostru este activ? Și cum putem trece din nou în spațiul inimii  și a intuiției noastre pentru a ne asigura că sufletul nostru este la conducere?

Un lucru este garantat: Egoul acționează întotdeauna dintr-un loc de lipsă și de teamă. Cu toate că s-ar putea să nu fie atât de evident, la prima vedere – egoului întotdeauna ii lipsește ceva și dorește ca să se simtă împlinit. Această dorință lipsește și este cauzată de un gol pe care noi il avem in interior: Lipsa de iubire de sine. Egoul este întotdeauna în modul de supraviețuire, cu toate că in cea mai mare parte a timpului noi nu suntem în pericol.  Este partea din noi care ne face să vrem să luptăm sau să fugim atunci când ne confruntăm cu conflicte sau cu situații dificile. Și se comportă ca și cum era atât de inteligent – ca să nu ne dăm seama că este de fapt cel mai mare blocaj  în umplerea acelui gol din interior. Egoul nu a fost inventat pentru a ne face fericiți, a fost inventat pentru a ne proteja și a ne menține în condiții de siguranță.

“Numai atunci când egoul a fost transformat in intregime intr-un spirit liber, iar inima este la conducere, noi ne simțim complet,  fericiți și intregi.  Nu ne este dor de nimeni sau de nimic. Ne simțim acasă indiferent unde mergem, trăim complet in momentul acum și luăm viața așa cum vine.”

Numai atunci când egoul a fost transformat în întregime într-un spirit liber, iar inima este la conducere, ne simțim compleți, fericiți și întregi. Nu ne e dor de nimeni sau nimic, ne simțim acasă, oriunde mergem,  trăim complet în momentul acum și luăm viața așa cum vine. Am renunțat la orice nevoie de a controla ceva. Noi trăim și facem totul cu cel mai mare entuziasm – fără nici o așteptare a unui anumit rezultat. Pur și simplu avem încredere în fluxul universal, știind că totul se întâmplă perfect pentru noi. Aceasta este ceea ce inseamnă a cincea dimensiune. Acestea fiind spuse, aici sunt șapte moduri de a detecta dacă vă aflați în modul ego:

“Avem nevoie să vorbim”

Egoul vrea să rezolve lucrurile vorbind despre ele. Atunci când avem un conflict cu o altă persoană, de multe ori egoul vine cu nevoia de a vorbi despre situația respectivă  cu persoanele implicate. Dorește să abordeze toate lucrurile pe care cealaltă persoană (e) le-a făcut și care erau vătămătoare. “Sunt atât de dezamăgit. Prietenii nu fac asta unul altuia”. Egoul spune cu voce tare așteptările pe care le are, bazate pe sistemele sale de credință. Scopul egoului nostru este acela de a schimba comportamentul celuilalt pentru a preveni ca o astfel de situație să nu mai apară. De multe ori, acest lucru duce la ore de discuții și acuzații.  Egoului îi place să vină și să judece. Egoul dorește să dovedească vinovăția celorlalți pentru experiența proprie. Egoului îi place să intre în modul de victimă pentru a defini prădător și cel responsabil pentru durere. Ceea ce nu înțelegem în starea de ego este că noi nu putem schimba o altă persoană, dacă noi nu ne schimbăm. Energetic, nu există nici o altă modalitate de a scăpa definitiv de conflict. O discuție despre o situație nu schimbă nimic în ceea ce privește frecvența energetică. Legea de atracție (ceea ce este la fel se atrage) ne va prezenta aceleași conflicte din nou și din nou, până când ne dăm seama că noi transportăm acea frecvență în noi și suntem responsabili pentru experiența noastră și suntem creatorul realității noastre. Sufletul nostru cunoaște acest adevăr și il va accepta în loc de a încerca să schimbe o persoană. Sufletul merge în sentimentul care este declanșat de situație și acționează din emoții în mod constructiv, fără a răni pe alții care sunt implicați. Sufletul este recunoscător pentru această experiență și oportunitate de a crește și este recunoscător oamenilor implicați pentru lecția învățată.

“Am nevoie de Răzbunare”

În strânsă legătură cu acest lucru, este dorința de răzbunare a egoului. Dacă cineva ne face rău, ego-ul nostru intră de multe ori în modul de răzbunare. El vrea să răneasacă inapoi. Vrea ca cealaltă persoană să sufere la fel din cauza a ceea ce el sau ea ne-a făcut. Așa că egoul vine cu strategii cum să transpună persoanele implicate în durerea noastră.

Sufletul nostru nu va căuta răzbunare deoarece știe că noi suntem responsabili pentru propria noastră experiență și că ne putem schimba realitatea noastră numai cu propriul nostru discernământ.

“Avem nevoie să găsim Rădăcina Problemei

Atunci când ne aflăm pe calea noastră spirituală și știm despre dinamica descrisă mai sus, urmează următoarea capcană a  egoului. Noi știm acum că oamenii sunt oglindirea înapoi a propriilor noastre modele și temeri. Noi știm că trebuie să lucrăm la ele și să transformăm frica in iubire necondiționată. Aceasta se intâmplă atunci când egoul începe să caute. El vrea să găsească rădăcina pentru această frică, să găsească pe cel responsabil pentru această experiență. Așa că ne petrecem o mulțime de timp cercetând, cheltuim o mulțime de bani pentru înregistrări Akashice sau lecturi psihice și regresia vieților trecute sau alte lucruri similare. Totul pentru că vrem să știm. Acesta este egoul nostru în acțiune. Egoul vrea întotdeauna să știe de unde vin lucrurile. Energiei implicate ii pasă mai puțin. Energia nu este interesată de modul în care a fost creată. Sufletul nostru știe că energia poate fi întotdeauna transformată (legea de transformare / conservare afirmă că energia nu se poate dizolva, poate doar schimba frecvența). Iar sufletul nostru știe că putem transforma orice model de frică in iubire, prin reacția la experiență cu o frecvență mare de recunoștință, iertare, compasiune sau umor. Sufletul nostru știe că noi nu trebuie să ne petrecem orice energie pe cercetarea trecutului. Sufletul nostru doar îmbrățișează și permite emoției să treacă prin sistemul nostru ca să o elibereze și ca să plece cu recunoștință să se transforme.

“Eu am dreptate și tu greșești”

“Poți fi corect sau poți fi fericit”. Această frază rezumă perfect diferența dintre ego și suflet. Egoul are întotdeauna nevoia de a avea dreptate și de a convinge pe alți oameni de punctul său de vedere. Egoul nu poate sta în cazul în care cineva are o opinie sau percepție diferită. Egoul nu poate accepta ca alte persoane să aibă propria călătorie a sufletului lor și experiență și că ar putea avea nevoie de o lecție sau experiență diferită decât cea a noastră. Egoul nu vrea să accepte că procesul de creștere a sufletului nu se oprește niciodată, și există întotdeauna o realitate mult mai mare decât cea pe care o știe. Egoul poate deveni într-adevăr furios dacă cineva este împotriva opiniei și a adevărului său. Critică și, uneori, într-adevăr vrea să distrugă cealaltă persoană, de exemplu, prin intimidarea sau găsirea altor persoane care grupate reprezintă majoritatea. Putem vedea acest comportament la oamenii cei mai spirituali care doresc să convingă pe alții că adevărul lor este singurul corect sau să iși găsească susținători ai punctului lor de vedere. Sufletul nostru nu are nevoie să fie corect. Sufletul nostru știe ca toată lumea are o călătorie de creștere individuală și trebuie să își găsească propriul lui/ ei adevăr. Sufletul nostru acceptă pe toată lumea și totul așa cum este. Sufletul nostru oferă ințelepciunea sa de a inspira și pe alții, fără nici o așteptare. Sufletul știe în interior că suntem perfecți așa cum suntem și nu caută nici o confirmare externă. Sufletul nostru nu judecă pe alții sau situațiile, el doar le percepe. Și asta înseamnă să simți ce rezonează sau nu fără a fi nevoie de a justifica percepția proprie.

“Dacă eram in locul tău …”

Egoului îi place să dea sfaturi neinvitat. Se simte că este într-o poziție mai bună când spoate “ajuta” alte persoane. Egoul împinge cunoașterea lui și opinia asupra altora și folosește acest lucru ca un mijloc de satisfacție. Pe de altă parte, egoul caută, de asemenea, răspunsurile din exterior și vrea să găsească pe cineva să dea un sfat sau o soluție la o problemă specifică. Egoul permanent se compară cu alții. Acest lucru este destul de comun și în comunitatea spirituală. “De ce este călătoria mea diferită de experiența altora? De ce alți oameni pot călători astral sau au viziuni și eu nu? Este ceva în neregulă cu mine? “

Sufletul nostru știe ca persoanele care doresc un sfat sau ajutor gravitează spre noi atunci când sunt gata. Știe că nu este nevoie să forțăm nimic. Sufletul nostru are încredere pur și simplu. Sufletul nostru nu se compară, ci apreciază călătoria noastră individuală ca și parte a intregului. Sufletul știe că diferența este necesară pentru armonia în unicitate și că fiecare dintre noi are un dar si talentul specific pentru a contribui la comunitatea umană.

“Eu am nevoie de un Plan și de Garanție”

Egoului îi place să planifice și să aibă lucruri nu numai în ordine, ci să aibă și o garanție că lucrurile se petrec in modul în care le-a planificat înainte. Egoul urăște surprizele și imprevizibilitatea. El vrea să fie în control, să aibă securitate și să aibă o idee despre un anumit rezultat. Astfel rămâne în limitări și sistemele de convingere. Credințele sunt închise. Ele nu permit nici un alt punct de vedere sau opinie. Astfel, egoul petrece mult timp pentru a face planuri, pentru a face liste, bugete și creează tot felul de scenarii pentru care se pregătește. Și este devastat când lucrurile iau altă turnură. Sufletul nostru nu are nici convingeri. El are credință și are încredere în energie. Sufletul nostru este larg deschis și cuprinde toate posibilitățile. Sufletul nostru știe că energiile au propria lor dinamică și nu poate fi forțat în planuri rigide. Sufletul nostru merge cu fluxul fără planificare înainte. Sufletul nostru are incredere că energiile il ghidează întotdeauna perfect si ne oferă tot ce avem nevoie pe această parte a călătoriei. Cu cât ne trezim mai mult, cu atât mai puțin ne putem descurca în structuri rigide, programe și planuri. Ne detașăm de acelea tot mai mult și mai mult și învățăm să sărim în necunoscut și să iubim imprevizibilitatea vieții. Sufletul nostru știe că dacă avem încredere în flux, atunci energiile pot crea magia lor și pot crea experiențele cele mai uimitoare și complete pentru noi.

“Ar trebui să am”

Egoului nostru ii place să petreacă mult timp dând vina si judecând pentru lucruri care s-au întâmplat în trecut. Acesta lucru inseamnă că se pierde multă energie mergând în  jocul – ar fi trebuit, ar trebui, ar putea avea. Cu toate că este evident, egoul nostru nu este capabil să accepte că lucrurile din trecut nu mai există. Sufletul nostru știe ca singura modalitate de a schimba sentimentul de eșec, durere sau vinovăție implicată este de a schimba frecvența energetică atașată la acesta. Sufletul nostru merge în interior și practică iertarea de sine și auto-compasiunea pentru a transmuta temerile implicate.

Așa că – Ori de câte ori detectați egoul vostru in joc – e minunat!  Acesta este cel mai important pas in discernământ. Odată ce știți – voi știți că există o șansă de a transforma energia. Pentru mai multe informații cu privire la modul de a lucra cu egoul vostru în mod eficient și să il transformați în spirit liber după care tânjește cu adevărat, vă rugăm să consultați articolul despre acest aspect . Transcendere fericită!

Mulțumesc.

Multă lumină și iubire,

Vera Ingeborg

http://thewakeupexperience.eu

 

One thought on “Cum să depistăm implicarea Egoului (spiritual)

  1. Pingback: Iubire sau frică? – In a Love World

Comments are closed.