Trei motive pentru Eșec

de Vera Ingeborg

Știm cu toții acest sentiment. Avem o dorință și dorim să se întâmple cu adevărat. Nu contează dacă este un pas in carieră sau o persoană cu care dorim să fim într-o relație  – inclusiv tot ceea ce vine cu acea dorință pentru a impresiona oamenii: o casă, o mașină, un corp minunat, bronz perfect, etc.  Incepem să depunem  toate eforturile pentru ca dorința noastră să devină realitate. Ne urmărim visul ca să spunem așa.

Cheltuim atât de multă energie și dăruire pentru el. Ne arătăm nouă inșine partea noastră cea mai bună, facem tot ce putem și lucrăm ore intregi pentru a intrece pe alții, facem totul pentru persoana pe care o dorim să fie cu noi, încercăm din greu și …. nu se intâmplă ușor și de cele mai multe ori nu reușim. În loc de a pierde în greutate, câștigăm în greutate, în loc de a face bani, se pare că pur și simplu dispar, pierdem oameni de care ne-a păsat și altcineva este promovat. Nu primim feedback-ul pozitiv pe care l-am dorit și ne întrebăm de ce ne poate trata viața atât de nedrept după tot ce am făcut pentru a-i face pe alții fericiți?

De ce ni se intâmplă nouă asta … DE CE?

Aici sunt cele trei motive principale din cauza cărora, atunci când incercăm prea mult, eșuăm:

  1. Jucăm un rol

În primul rând: Pe măsură ce încercăm să mulțumim oamenii pentru a obține ceea ce ne dorim, noi jucăm un rol. Ne comportăm așa cum credem că le place oamenilor. Suntem foarte familiari cu acest mic rol pe care il jucăm când incepem un serviciu nou sau o relație nouă. Facem totul pentru a ne menține locul de muncă sau persoana și astfel facem tot ce așteaptă noul șef sau noul partener, de la noi. Numai pentru a fi siguri că ei ne vor plăcea și nu vor renunța la noi. Desigur, acest lucru inseamnă foarte multă energie pentru a acționa ca și cum suntem altcineva. Și nu putem să o facem 24/7, așa că incep să apară crăpături pe fațadă. Lucrul amuzant este că nu suntem conștienți de faptul că ne proiectăm propriile așteptări pe acești oameni. Noi nu știm cu adevărat ce se așteaptă de la noi. Cu aceste proiecții, încercăm să evităm propriile noastre imperfecțiuni (pentru că ne simțim că suntem imperfecți) și ne ascundem adevăratul nostru sine. Ne e teamă că nu ne-ar mai putea plăcea atunci când vor descoperi acele lucruri. Astfel trimitem in afară energie plină de frică și lipsită de autenticitate. Și oamenii pot simți acest lucru. Ei pot simți că sunt inșelați și că ceva nu este in regulă. Așa că ei o blochează de cele mai multe ori in mod inconștient. Și voi incercați și mai mult, și ei blochează și mai mult.  Atunci incep conflicte, certuri, neințelegeri și totul devine tot mai inconfortabil și mai greu de suportat. Și totuși, inșelați … și o faceți, ei continuă … până când se termină pentru că nu mai putem continua. Ne separăm și trecem la următorul loc de muncă sau partener, și reluăm aceeași poveste din nou.

Acestea ne conduc la motivul numărul doi.

  1. Acționăm din frică

Din păcate, suntem cu toții  programați din copilărie cu anumite modele sociale. Unul dintre ele este sentimentul de a nu fi suficient de bun și 99% dintre oamenii din lumea occidentală dezvoltată trebuie să se ocupe de el. Pur și simplu, nu simțim că merităm să fim fericiți și iubiți. De unde vine aceasta?

Inainte de toate, nimeni nu simte bucurie când spune: “Mă iubesc și merit să fiu fericit.” Religia ne-a invățat altceva și astfel o mulțime de programări vin de la biserică. Ne invață că trebuie să trecem prin suferință ca să merităm paradisul. Ne spune că viața trebuie să fie o povară iar noi trebuie să fim mici și umili. Minunatele și adevăratele invățături ale lui Iisus au fost distorsionate și transformate din iubire in frică.

mistake-failure

Adițional, societatea și educația ne pregătesc prin competiție că trebuie să lucrăm mai bine decât alții ca să reușim in această viață. Ni se spune să nu credem pe nimeni pentru că nimeni nu are bune intenții. Marketingul ne spune zilnic ce trebuie să mai achiziționăm și să cumpărăm pentru ca noi să contăm in această lume. Suntem programați să credem că trebuie să lucrăm din greu pentru a ne indeplini visurile.

Atâta timp cât privim din această perspectivă, suntem în inferioritate, egoul si frica ne conduc energiile. Ne concentrăm pe ceea ce nu vrem, ne proiectăm fricile in viitor și pe oameni. Ne facem o mulțime de scenarii despre ceea ce ar putea merge rău.  Așa că asta avem, pentru că energiile de același fel se atrag. Atragem ceea ce nu vrem pentru că pur și simplu trimitem in exterior energia inferioară a fricii. Acest aspect ne duce la următorul motiv.

  1. Nu ne oferim spațiu

Suntem atât de concentrați  pe modul în care ar trebui să se intâmple, că avem o imagine exactă în capul nostru asupra modului în care situația ar trebui să evolueze pentru noi și care ar trebui să fie pașii următori. Ne agățăm de singura soluție pe care o putem vedea. Făcând acest lucru, nu permitem nici un spațiu pentru ca energia să iși facă treaba. Suntem atât de înguști la minte că putem vedea doar această unică posibilitate. Nu suntem conștienți de faptul că există milioane de opțiuni in care lucrurile s-ar putea realiza pentru noi și viața ne-ar putea duce in direcții nebănuite. De ce facem acest lucru? Pentru că ne este frică să nu pierdem controlul. Egoul nostru urăște să nu aibă control asupra lucrurilor. Așa cum am spus, niciodată nu am invățat să credem, așa că de ce să renunțăm la control?

Acest lucru ne ține blocați în cicluri vechi. Pentru a face loc, avem nevoie să invățăm să renunțăm. Să renunțăm la o idee fixă sau la o soluție, să renunțăm la oameni și să renunțăm la ego. Numai atunci noi creăm spațiu pentru ca ceva nou să crească și să evolueze.

Soluția: Noi trebuie să ne facem fericiți

Deci, care este soluția? Este foarte simplă. Trebuie să învățăm că putem fi fericiți numai atunci când suntem mulțumiți de noi înșine. Există o regulă foarte simplă in acest univers – nimeni nu ne poate face fericiți decât noi inșine.

Totul duce inapoi la iubirea de sine. Trebuie să invățăm că suntem in regulă așa cum suntem. Trebuie să reinvățăm că putem avea incredere in noi inșine pe deplin. Trebuie să reinvățăm că suntem valoroși și că merităm toate lucrurile bune in viața noastră. Trebuie să invățăm că uneori trebuie să renunțăm la ceva pentru a face loc pentru altceva mai bun care este deja pregătit pentru noi.

“Fricile trecutului și tiparele pot fi dizolvate doar la nivel energetic.”

Pentru a face acest lucru, trebuie să scăpăm de temerile noastre din trecut și de tiparele cu care toți am fost programați. Psihologii vor lucra cu voi doar la nivel mental. Desigur că acest lucru ne ajută să vedem că avem un tipar, dar nu ne va ajuta să ne schimbăm comportamentul și emoțiile.

Începeți să  învățați și să explorați limbajul energiei. Legea atracției lucrează cu adevărat când acționăm dintr-un loc al iubirii și ne concentrăm pe ceea ce vrea inima noastră cu adevărat. Odată ce o ințelegeți este cu adevărat distractiv și realizați că puteți atrage cele mai minunate lucruri și minunați oameni in viața voastră și să faceți ca miracolele să se intâmple. Atât timp cât nu aveți un anumit rezultat in minte, sunteți deschiși pentru lucruri și mai bune și soluții surprinzătoare oferite de către Univers.

In loc de a incerca, trebuie să incepem a ingădui. Veți fi surprinși in ce mod se rezolvă totul pentru voi.

In loc de a incerca, trebuie să incepem a da voie. Veți fi surprinși in ce mod se rezolvă totul pentru voi.

 Cu multă lumină și iubire,

 Vera Ingeborg

http://www.thewakeupcall.eu

Advertisements