Rezoluție de Anul Nou

Intâlnire cu corpul meu

de Vera Ingeborg  

Cât de des dăm vina pe corpul nostru, nu il tratăm bine și suntem supărați pentru că nu arată sau nu se comportă așa cum vrem noi. Nu ne simțim destul de buni, destul de frumoși, destul de sănătoși, destul de atletici. De ce nu arată ca și corpul  … altcuiva, de ce nasul are o formă așa de urâtă, de ce avem riduri, de ce suntem grași, de ce sunt atât de multe coșuri pe piele, de ce ne doare spatele mereu. De ce ne doare capul etc. … Aș putea continua cu această listă la infinit. Se pare că nu obosim niciodată a ne reproșa.

Din fericire, industria de frumusețe și cea farmaceutică ne oferă toate acele contramăsuri pentru a ne ajuta să facem din corp ceea ce vrem să fie, ca intr-un final să fim fericiți și satisfăcuți. Cumpărăm vitamine pentru diete, facem depilări permanente, inghițim tablete impotriva durerilor și a bolilor, iar dacă este intr-adevăr rău, facem injecții, luăm hormoni impotriva problemelor de piele, tratamente cu Botox sau apelăm la chirurgie pentru infrumusețare. Care este rezultatul? Găsim următorul lucru care nu ne place la corpul nostru și incepem din nou să il blamăm.

A venit timpul să schimbăm perspectiva, dragilor!

Ați observat cât de mult suntem influențați de marketing și de mass-media? Ne spun în mod constant cum ar trebui să arătăm și modul în care ar trebui să ne simțim ca să fim frumoși și fericiți. Dar ce se întâmplă dacă le vedem trucul pe care il folosesc ca să ne programeze?  Și dacă ne-am da seama că ei încearcă să definească ce este frumusețea și fericirea doar pentru a face o mulțime de bani? Dar dacă corpul nostru este perfect așa cum este si de fapt este cel mai bun prieten și consilier al nostru?

Dar dacă corpul nostru este perfect așa cum este si de fapt este cel mai bun prieten și consilier al nostru?

eyes-586849_960_720

Corpul nostru este un miracol. El lucrează pentru noi și menține echilibrul in cel mai bun mod posibil. Niciodată nu ne oferim timp pentru a ne aprecia corpul nostru așa cum este și pentru ce face el pentru noi, și il distrugem. Cât de recunoscători putem fi că acest corpul ne dă posibilitatea de a vedea, auzi, simți, atinge, mirosi și gusta frumusețea acestui pământ și să o împărțim și cu alți oameni? Oferiți-vă timp pentru pentru a experimenta cu adevărat momentul. Hai să luăm de exemplu mâncarea. Când se intâmpă să ne concentrăm pe mâncare, pe fiecare inghițitură, pe fiecare explozie de gust din gura noastră și pe felul cum simțim mâncarea cu adevărat? Cât de des se intâmplă doar să alergăm de la o intâlnire la alta? Este atât de important să vă acordați timp și numai o secundă pentru a atinge un copac, sau o plantă, și să simțiți frumusețea și perfecțiunea naturii. Niciuna dintre acestea nu le-am putea face fără corpul nostru.

Corpul nostru nu este numai vehiculul folosit pentru a experimenta toate aceste lucruri, este, de asemenea, cel mai apropiat și cel mai onest prieten și consilier al nostru. El ne spune când este deja prea mult când noi incă mai incercăm. Ne avertizează și ne spune când să încetinim, semnalând oboseală. Cât de des ignorăm și să încercăm să ne ținem treji cu cafea, cu băuturi energizante sau pastile de energie. În cazul în care corpul nostru contracarează pentru a ne forța să ne odihnim, prin gripă sau o durere de cap sau orice altceva – ce facem? Corect …. vom lua pastile, il ignorăm și continuăm. Nici măcar nu ne dăm seama că suntem pe drumul spre  epuizare sau o boală mai gravă, deoarece ignorăm toate semnele prietenoase ale corpului nostru pentru  încetini. Nu e amuzant? Noi trăim în corpul nostru și totuși il ignorăm tot timpul? Ei bine, pentru a vedea pozitiv – cel puțin sprijinim economia cu consum și cu comportamentul nostru. Cât este de evident că aici se întâmplă ceva in mod greșit?

” Ce ziceți să incepeți o prietenie strânsă cu corpul vostru?”

Deci, ce ziceți să incepeți o prietenie strânsă cu corpul vostru? De ce să nu începem să ascultăm ce are de spus. De ce să nu incepem să apreciem  ceea ce face pentru noi in fiecare zi și pentru ce oportunități ne oferă in fiecare zi pentru a experimenta viața pe această planetă? De ce nu ne oprim a crede ceea ce Marketingul ne spune? De ce nu ne oprim din a completa așteptările altora care există numai datorită modelelor sociale in care am fost programați să credem că sunt adevărate? Cine spune că trebuie să lucrați 16 ore pe zi ca să fiți considerați atractivi și grozavi, cine spune că trebuie să arătați ca niște actori pentru a fi considerați frumoși?

Adevărata frumusețe vine întotdeauna din interior. Când ne oprim din incercarea de a ne potrivi și adapta și vom urma doar adevărul nostru și incepem să ne apreciem și să ne iubim, intreaga noastră realitate se schimbă. Vom fi uimiți de cât de  mult se va schimba în favoarea noastră când il vom îmbrățișa în loc să il respingem și să dăm vina pe el tot timpul. Cum  ar fi să ii dați astăzi intâlnire

corpului vostru în fața oglinzii și să aveți o discuție frumoasă cu el, mulțumindu-i lui și tuturor părților sale  pentru munca pe care o fac pentru voi în fiecare zi. Și după aceea, mergeți la masă și tratați-l cu mâncare foarte bună și sănătoasă, sau oferiți-i  un tratament  pentru odihnă, atingere iubitoare și îngrijire. Faceți o obișnuință din intâlnirea cu corpul vostru și veți vedea: Ceea ce dați, va veni înapoi, și veți simți diferența în curând.

Cu multă lumină și iubire,

Vera Ingeborg

http://www.thewakeupcall.eu

Advertisements