Este Nevoie de 10.000 de ore pentru a Atinge Măiestria în Viață?

Bulletin #734
January 27, 2017
Este Nevoie de 10,000 de Ore pentru a Atinge Măiestria in Viață?

O Insemnare de la  Neale…

Dragii mei Prieteni,
CWG a Examinat/Partea #7: Cât de Mult Timp ia să devii Maestru?

In ultimul meu articol de aici, scriam:
De ce este nevoie pentru a schimba Sinele? Ce este cerut pentru transformare? Are nevoie de foarte mult timp? Ani și ani de studiu, efort și practică? A avut dreptate Malcolm Gladwell in cartea sa din 2008, Excepționalii, în care a emis ipoteza că este nevoie de 10.000 de ore pentru a ajunge de a stăpâni ceva? Ar putea acest lucru include atingerea măiestriei în Perfecțiune?

Am promis că voi atinge această temă in noul meu articol din această serie  … și iată-ne aici. Și răspunsul, după cum cei mai mulți dintre voi știu, este nu, nu ia 10.000 de ore ca să se atingă măiestria in Perfecțiune.

Înainte de toate, în conștiința mea nu este vorba de a atinge Perfecțiunea, ci de întoarcerea la ea. Nu există nimic ce trebuie să învățăm – nici măcar un singur lucru – pentru a “atinge măiestria.”

În expunerile mele și în seminariile de reînnoire spirituală adesea arăt un copac de afară și întreb: “Ce a învățat acel stejar magnific, stând acolo în maiestatea sa sub splendoarea coroanei sale, în anii lui de creștere?”

Desigur, răspunsul este: “Nimic. Nici un lucru. Tot ceea ce are nevoie un copac să știe pentru a deveni sinele său glorios, a fost codificat în sămânța sa din care a răsărit, care nu este mai mare decât o unghie de a voastră. Copacul a trebuit doar să crească ca ceea ce a fost programat  ca să devină întotdeauna, de la bun început.

“Acum dacă Dumnezeu a iubit atât de mult acel copac încât a codificat în sămânța lui tot ceea ce a avut nevoie pentru a deveni tot ceea ce a fost creat să devină, nu v-ar fi codificat Dumnezeu cu atât mai mult pe voi?

Desigur, răspunsul este, “Da.” Și Dumnezeu a făcut-o.

Prin urmare, nu există nimic ce trebuie învățat, și nu este nevoie de 10.000 de ore ca să învățați nimic. “Ah,dar,” — ați putea spune — “i-a luat 10.000 de ore și mai mult copacului ca să crească în deplinătatea sinelui său magnific.” Și acest lucru este într-adevăr, este adevărat. Creșterea cere timp.

Pentru copaci.

Creșterea pentru oameni nu cere timp deloc, pentru că noi nu vorbim despre creșterea umană – noi nu vorbim despre creșterea Corpului (sau a Minții) – noi vorbim despre creșterea Sufletului … și un astfel de lucru nu numai că nu este cerut, dar este imposibil.

Ceea ce  este întreg nu poate crește ca să devină întreg. Ceea ce este complet nu poate crește ca să devină complet. Ceea ce există în totalitatea sa esențială nu poate crește ca să devină o totalitate esențială. Deja este ceea ce Mintea poate imagina pentru a căuta să devină.

art-1455802_960_720

Sufletul pur și simplu dorește să experimenteze ceea ce este  Deja și Mereu: Individualizarea Divinității, Expresia Conștiinței in Formă Singulară. Sau, dacă vă place, Singularizarea Singularității.

Dacă creșterea nu este necesară, atunci ce este necesar pentru ca oamenii să atingă Starea de Perfecțiune?

Conștientizare. Și expansiunea ei.

Și aceasta este o funcție a Minții, nu a Sufletului, după cum am experimentat-o.

Călătoria Sufletului prin Timp și Spațiu este procesul prin care Sufletul extinde Conștientizarea Minții, așa că Mintea poate apoi folosi Corpul să exprime și să experimenteze în mod fizic Adevărata Natură și Numai Identitatea totalitatea ființei.

Astfel, cele trei părți ale ființei care constituie fiecare membru al speciei umane devine expresia vie a Divinității – sau imaginând în afară, dacă veți vrea, ceea ce a fost codat în ADN (Atenția Natural Divină) de la început.

(Desigur, nu există un asemenea lucru ca  inceputul, pentru că  “inceput” sugerează un “debut” – și un asemenea lucru nu există in tărâmul Timpului/  Fără Timp in care Divinitatea se exprimă).

Și așa că, nu este nevoie deloc de Timp in care să obțineți Măiestria. Cu toate acestea, vă poate lua ceea ce numiți “timp” in lumea voastră iluzorie pentru ca Mintea voastră să experimenteze Perfecțiunea, iar Corpul să o demonstreze.

Chiar și în contextul lumii voastre iluzorii, oricum, acesta nu este un proces de a învăța sau de a obține sau de a deveni ceva ce nu sunteți, este pur și simplu realizarea și exprimarea a ceea ce sunteți, ați fost întotdeauna, și veți fi mereu.

Acest lucru poate fi experimentat în “timpul Pământean” într-o clipă. Nu trebuie să ia 10.000 de ore. Și poate sa ia dacă vreți, sau dacă credeți că trebuie. Dar în același timp poate fi experimentat într-o clipă. Și într-adevăr, a fost deja pentru fiecare ființă umană.

Mulți oameni își pot reaminti un timp când, pentru un anumit motiv, și poate numai pentru pentru o clipită, ei brusc și inexplicabil “știau” tot. Ei știau cine erau, se știau ca unul cu toți, știau că nu era nimic ce trebuie să facă pentru a experimenta pe deplin  scopul lor de a fi aici, știau pacea profundă și bucuria simplă care vine din acea cunoaștere.

Rar există undeva o persoană care nu a avut cel puțin un astfel de moment, un moment pe care ajungem să îl numim “stăpânirea” vieții pe această planetă. Poate că a fost când aveau nouă minute, nouă săptămâni, nouă ani, nouăsprezece sau nouăzeci de ani, sau într-un  moment intre acestea, dar ei, și cei mai mulți dintre noi, am avut cel puțin o clipă în care s-a experimentat stăpânirea totală a vieții.

Desigur, o afirmație de acest gen aduce intrebarea: Ce este  “masterizarea”? Cum este definită?

Pentru mine, “masterizarea” este definită ca și “expresia deplină a deplinătății ființei mele.” Aceea este, expresia totală a totalității Sinelui meu.

Cu toate acestea, pentru ca eu să știu și să recunosc că am avut o asemenea experiență, ar trebui să știu (să ii explic Minții mele) ce este “Sinele” meu.

Ce este Sinele pe care caut să îl exprim pe deplin?

Vom examina acest lucru data viitoare.

Cu Iubire,
Neale

– Pentru cei care doresc să subscrie Buletinului Săptămânal pot să o facă mergând la:
http://cwg.org/index.php?page=email_signup

*Nota traduc.
CwG – Fundația Conversații cu Dumnezeu

**Postare făcută cu permisiunea Fundației Conversații cu Dumnezeu.

Manuela

Advertisements