Viața Nu Este Măsurată prin Rezultate

Heavenletter #1524
Published on: January 20, 2005

http://heavenletters.org/heavenletters-romania

God said:

Fiecare gând al tău contribuie la întreg. În același timp, ești responsabil pentru orice, și nu ești responsabil de nimic.

Lasă trecutul în urmă. Nu îl retrăi sau să îl recreezi. Responsabilitatea este adesea ceva în urma ta. Trebuie să te întorci să privești la ea și să spui că dacă ai fi făcut acest lucru sau acel lucru, rezultatul va fi diferit. Poate va fi. Dar nu știi. Și care este beneficiul de a te arunca singur în gânduri despre trecut nu contează care sunt ele? Ești responsabil pentru gândurile tale. Ce bun fac gândurile tale universului când tu țipi la trecut și la rolul tău în el?

Nu echivalezi responsabilitatea cu controlul. Responsabilitatea este a ta. Controlul nu este.

Există un aspect al responsabilității care nu are de a face cu rezultatele. Când măsori responsabilitatea în termeni de rezultate, este prea ușor să te critici singur – sau să te mândrești. Ca și persoană responsabilă, lasă să plece șalul responsabilității numit regret sau recriminare sau exaltare. Prea des responsabilitatea este amestecată cu vină sau cu mândrie. Vina sau mândria sunt două haine de aceeași culoare.

Și acum este vara responsabilității tale. Scoate hainele de iarnă. Nu ai nevoie de ele.

Tu poți căra foarte multă responsabilitate. Tu ești chiar acum responsabil de o zi plină de bucurie. Începe acum. Aruncă trecutul ca și sarea peste umerii tăi.

postcard-1312798_960_720

Trecutul este ceva ce atârnă peste tine. Ai prea mult de făcut ca să fii mărginit cu responsabilitatea trecutului. Probabil că tot așa de bine te faci responsabil pentru fiecare greșeală a lumii. Dacă continui să îți faci prea multe griji despre greșelile de pe pagină sau greșelile din viața ta, vei fi paralizat, și în mod sigur va fi dificil pentru tine să faci o mișcare sau să iei o decizie. Este în regulă să fii acum mai înțelept decât ai fost odată. Nu este nici un motiv de plâns.

Cărând trecutul înseamnă să cari obstacole să le pui în calea ta. Istoria ta nu trebuie să se repete. Dacă ai fost rău sau deranjat îndreaptă-ți umerii și lasă să plece acum tot deranjul. Nu este deranjant să faci paradă cu posibilele erori în fața ta? Desigur există ceva mai bun de făcut pentru tine.

Istoria lumii nu trebuie nici ea să se repete. Nu-i așa că noi lucrăm la ea, tu și cu Mine? Să schimbăm prezentul lumii. Să schimbăm moneda gândului moștenit în prezent de la trecut.

Ce dacă nu ai știut istoria lumii? Cum ar putea fi lumea diferită? Cine ar fi înfricoșat de altcineva? Cine ar putea cunoaște limitele lumii, și cine s-ar încrede în ele? Cine ar judeca? Nu ar exista bază pentru așa ceva. Trecutul în sine nu este bază pentru el. Trecutul în sine nu este bază, dar el este considerat doar unul la fel.

Faptele nu sunt o bază. Lasă baza ta să fie caritate. Salută fiecare suflet ca și când ele și tu sunteți noi din Rai. Nu lăsa vechile gânduri să fie arborate pentru a interveni cu caritatea iubirii. Caritatea este claritate. Este iubire văzută în lumina sa pură, iubirea care strălucește pe tot.

Dacă nu era trecut, nu ar exista ofensă în prezent sau în viitor. Desigur, nu te vei supăra. Vei alege bucuria în schimb. Totul va fi frumos, pentru că nu vei judeca frumusețea în acord cu o imagine trecută cărată în mintea ta. Fără temnițele trecutului, vei fi liber chiar acum. Toate barierele vor fi topite, iar tu nu le vei vedea.

Progresează azi în lume ca și când nu ar fi fost trecut. Viața începe chiar acum.

http://heavenletters.org

Advertisements