Ego, Opusul Umilinței

Heavenletter #5321
Published on: June 19, 2015

http://heavenletters.org/heavenletters-romania

God said:

Ca propriul sine să fie într-adevăr adevărat înseamnă: Ca propriul SINE să fie adevărat.

Acum, acest lucru pe care îl spun este delicat. Ca propriul Sine să fie adevărat înseamnă a nu urma minusculul tău ego promovat! Eu sunt sinele tău. Urmează-mă.

Atașamentul este ego. Prima ta opinie este adesea bazată pe ego. Egoul tău este sigur că este corect. Egoul mereu crede că știe mai bine decât oricine altcineva. Ego crede că știe mai bine decât știu eu. Ego are o opinie bună despre el. Ego are multe feluri de a evita ceea ce spun, și ego face o treabă bună în a dejuca ceea ce este în cel mai bun interes al tău. În fiecare caz este în interesul tău cel mai bun a evita egoul și a asculta de Mine.

Desigur, eu vorbesc de ego ca și de o a treia parte a ta deși ego prosperă și este viu și bine în interiorul tău. Egoul nu este responsabil pentru poznele tale. Tu ești responsabil pentru poznele goului. Ego câștigă teren numai cu participarea ta, și, trebuie să spun, cel mai adesea cu participarea ta completă. Ego își poate freca mâinile murdare de plăcere în timp ce tu îl privești cu aprobare. Ori de câte ori dorești să cunoști mai bine pe cineva, acesta este egoul care te îndeamnă. Altfel, tu vei respecta un alt suflet de pe Pământ mai mult decât poate o faci în prezent.

Cât este de necesar ca să stai departe de ego. Nu merge acolo unde ingerii se tem să calce.

sunset-433626_960_720

Ai putea crede că animozitatea și supărarea sunt putere. Nu, calmul este puterea. În calm, nu te lași dus de val. În criză, care este supărare, ai fost purtat departe. Egoul își găsește plăcerea în a te duce departe. Ai putea numi egoul miop. Ai putea numi egoul un tren fugar. Cu toate acestea, poți opri egoul privindu-l în ochi și să îi spui ceea ce cowboys obișnuiau să spună vițeilor orfani: “Du-te, micuțule orfan, du-te”. Fii ferm cu egoul. Tu nu vrei nici o parte a egoului. Tu nu trebuie să te aperi. Tu nu trebuie să-ți aperi onoarea sau ceea ce crezi tu că faci.

Ceea ce tocmai am spus nu ia nimic din dorința ta de a înota sau de a face surf în mare sau de a mânca un măr sau waffles. Există un loc pentru dorințele personale și s-ar putea ca și tu să ai dorințele tale. Acest lucru nu înseamnă să îngropi puterea preferințelor tale personale împotriva celor ale altora, așa cum poate vrei să te opui credințelor altcuiva. Nu trebuie să ai cuvântul ca și când ești mai slab dacă nu o faci.

Acest lucru este la fel ca și atunci când ești la școală, și disprețuiești o decizie pe care a luat-o profesorul tău. Ce ai de gând să faci? Te pregătești împotriva profesorului, ca și cum tu erai profesorul în timp ce vezi că profesorul care poartă atât de multă responsabilitate trebuie să se încline în fața voinței tale? Ești un spectator. Un privitor. Responsabilitatea nu este a ta.

Nu ești aici pe Pământ pentru a-ți dovedi că ești corect. Dacă ești aici pe Pământ să iubești, atunci nu îți face adversari. Unde este umilința? Unde este umilința ta? Din punctul tău de vedere, natural, ești corect, deși acest lucru nu înseamnă că ești corect. Oricum, tu nu cunoști toți factorii. Poate că nu știi ce este aur și ce nu. Lasă pentru moment să zicem că ești corect chiar dacă știi toți factorii sau nu. În lume, dragilor, totul este relativ. În anii care vin sau într-o clipă, mai devreme sau mai târziu, vei vedea dintr-un alt unghi.

Înveți să dai drumul și să vii nu din confruntare ci din pace. Nu ai nevoie să ții frâiele atât de strâns. Lasă-le să plece.

http://heavenletters.org

Advertisements