Nimic nu Îți Este Datorat

Heavenletter #1390
Published on: Septembrie 7, 2004

http://heavenletters.org/heavenletters-romania

God said:

De ce accepți dezamăgirea atât de greu? Nu este dezamăgirea suficientă?Trebuie să mai adaugi supărare? Trebuie să atragi dezamăgire astfel încât să sape în inima ta și fața întoarsă de la bucurie?

Știi că vei trece peste asta. Vei reveni așa cum ai fost. Inima ta se va umple cu cântece vesele din nou. Vei uita de dezamăgire. Real și adevărat, de ce este atât de mare dezamăgirea? Desigur, viața merge mai departe cu sau fără dezamăgire. Ce este într-adevăr schimbat? Soarele încă strălucește, și tu ești încă tu. Ai întâlnit un impediment minor, asta e tot. Ce ai crezut că ai vrut, și ai vrut pentru un motiv bun, nu a apărut. Din nici un motiv bun, nu a apărut. Dar ce știi de motiv? Motivul este fără știrea ta. Motivele pe care le vezi sunt imediate. Motivele pe care le vezi sunt vise. Și totuși, tu ar trebui să ai vise. Fă-ți unele noi.

Ce este dezamăgirea în fond? Nu ai primit ceva ce ai vrut. Voința ta nu a fost îndeplinită. Speranța ta, în unele chestiuni a fost luată de la tine. Deci ai făcut un ocol. Poate ajungi în același loc, sau poate că nu.

Pot să îți spun un leac pentru dezamăgire. Amintește-ți că nimic nu îți este datorat. Când te eliberezi de gândul că ceva este datorai, nu vei fi atât de dezamăgit.  Adevărul este: dandelion-766667_960_720Nimeni nu trebuie să facă tot ce vrei, chiar dacă ei au spus că ar face. Nimeni nu îți datorează nimic. Nimeni nu are obligația față de tine. Acest lucru este important de reținut. Când accepți conceptul că nimic nu îți este datorat atunci poți îl lăsa să plece mai ușor. N-ai dorit posibilitatea de a da drumul mai ușor? Și nu ai crezut că unele lucruri sunt datoria ta? Este judecată să spui că cineva iți datorează ceva. Și nu ești cel care dorește să nu fie judecat? Nu ține de dezamăgire atunci. Eliberează-te de ea.

Sentimentul de dezamăgire nu este un pod de care ai nevoie.

Trebuie să acorzi liberul arbitru altora, inclusiv dorința nu va fi să facă ceea ce vrei de la ei. Ce gând eliberator este acesta! Tu, desigur, ai voința liberă de a te îmbufna. Unii se bosumflă toată viața lor. Dar, de asemenea, ai posibilitatea de a nu te îmbufna. Ai posibilitatea de a te ridica și a merge. Ai posibilitatea de a binecuvânta pe celălalt, și ai posibilitatea de a te binecuvânta. Cum poți să te binecuvântezi atunci când ești legat de dezamăgire?

Uneori simți că cineva nu poate să îți facă acest lucru. Dar ce regulă este asta? Poate că este regula egoului că tu simți în acest mod. Ego setează curse pentru tine. Ego trage concluzii. Ego ți-ar spune că din cauza că s-a întâmplat sau nu s-a întâmplat asta sau aia, înseamnă că nu ești iubit. Ego spune că înseamnă că ai fost descalificat pentru că nu ești important, că nu ești valoros, că ai fost tratat greșit, abuzat, sau, cel mai bine, neglijat. Nu este ceea ce egoul îți spune într-un mod poruncitor?

Mai bine urmează regula iubirii. Regula iubirii îți spune: “Bine, asta s-a întâmplat. Sărută de rămas bun. Poți încă binecuvânta pe cei care te-au dezamăgit. Când totul este spus și făcut, ce mai are de a face dezamăgirea cu tine? Tu erai un spectator. S-a întâmplat să fii acolo. Nu trebuie să stai acolo. Îți poți pune pălăria și părăsi dezamăgirea. Te poți îndepărta de tentația dezamăgirii. În schimb vino la Mine. Eu sunt iubirea. Eu sunt ceea ce ești tu. Tu nu ești egoul. Tu ești iubirea, și așa să fie iubire.”

http://www.heavenletters.org

Advertisements