Gânduri Noi pentru cele Vechi

Heavenletter #878
Published on: Martie 16, 2003

http://heavenletters.org/heavenletters-romania

God said:

Ego și micimea sunt același lucru. Chiar și atunci când egoul te face să te simți mare, te-a păcălit pentru că a umflat puțin micimea ta.

Micimea cauzează suferință. Egoul este rănit. Chiar și în cazul unor cauze mari inevitabile, iartă-mă, voi merge mai departe și voi spune că egoul strălucește. Voi spune asta pentru că dacă ai simțit adevărul existenței tale, nu ai putut să faci același lucru suferind.

Magnificul nu permite spațiu pentru suferință. Cum ar putea fi acolo suferință când tu ești etern – și etern cu Mine? Cum poate Gloria Adevărului să facă loc pentru suferință? Este ilogic.

Intelectual, știi acest lucru. Știi adevărul a ceea ce este. Și totuși este intelectul tău cel care te oprește. Știi că tu și eu suntem pe pământ indifferent de condiție. Știi că trebuie să fie așa. Acest lucru face sens inteletului, nu-i așa, în acealși timp ce intelectul nu poate accepta acel lucru sau măcar să îl respecte. Intelectul tău te sfidează. Intelectul tău se mândrește cu a fi sceptic. Se mânderește singur cu dovada. Mintea ta fertilă spune: “Despre ce este acest lucru? Dar acesta? Dar despre pierderea celui drag mie? Cum rămâne cu aceste lacrimi?

Prea des intelectul tău asociază viața cu suferința. Ar putea tot așa de bine asocia viața cu bucuria. De ce nu? De ce trebuie ca inevitabilul să cauzeze suferință? De ce, de exemplu, bătrânul este văzut adesea mai puțin dorit decât tânărul? De ce este intelectul preferat inocenței? De ce I se dă intelectului locul din față iar inimii locul din spate? De ce sunt lucrurile mici, chiar lucrurile din viață pe care le știi că sunt mici, de ce au ele prioritate asupra lucrurilor pe care inima ta le știe că contează mai mult?

Este ca și cum trăiești odată pe două nivele ale vieții. Și asta este ceea ce faci. Le împarți înainte și înapoi. Schimbi părțile. Folosești acel lucru pentru avantajul tău.

Dacă poți gândi la scară mica, poți gândi și la scară mare.

flowers

Când ai un atac al egoului, începe să gândești mai mult. Înlocuiește gândurile egoului cu altele mai bune. Dacî înțepăturile egoului te micșorează, întoarce-te singur la un plan mai înalt. Dacă neglijarea cuiva îți rănește sentimentele schimbă-le în gânduri care rănesc în modul în care faci comerț dintr-o mașină uzată.

In zilele cârpacilor, era un strigăt pe pământ “Oale noi pentru cele vechi”.eu sunt Crainicul din Cer care spune “Gânduri noi pentru cele vechi”. Sun un clopot și îmi vând mărfurile și fac o croazieră în jurul orașului. Clienții mei sunt inimile. Plata mea este că tu accepți mărfurile Mele și prin urmare ești mai fericit. Accept plata. Nu iau altceva.

Cu cea mai mare parte a conținutului care este prezent în mintea ta, cum ai putea să nu fii deconectat? Mintea ta te răvășește. Dă-i minții tale o altă dietă. Umple-o cu gânduri nutritive în locul celor mici slăbite. Umple-l cu Adevăr.

Redecorezi camera. Redecorează mintea ta.

Revopsești cămara. Revopsește-ți gândurile.

Când scrii un eseu, scrii și îl rescrii ca să fie corect. Dar când vine vorba de gândurile tale nescrise, le lași needitate. Te gândești că gândurile tale au o viață a lor proprie, așa cum te-ai gândit că ele sunt separate de tine, dar ele sunt gândurile tale și tu răspunzi de ele. Nu ești menit să fii o victimă a gândurilor tale proprii și nimeni altcineva din jurul tău nu este menit să fie.

Ia gândurile Mele. Ți le dau. Acceptă-le. Ia-le. Doresc să le faci ale tale și să îți reprogramezi mintea cu Adevărul.

http://www.heavenletters.org

 

Advertisements