Iluzii

Heavenletter #3563 
Published on: 
August 27, 2010

http://heavenletters.org/heavenletters-romania

God said:

Ce îți dă durerea de inimă? Cum ții cont de așa ceva? Cum poate fi o inimă atât de fericită într-o zi și nefericită în alta? Ce fel de glumă proastă faci cu tine? Tu ești toată povestea. Povestea ta, indifferent cum poate părea, depinde de tine și nu de altcineva. Poți deveni deziluzionat doar de iluziile pe care le cari. Cine îți alege iluziile dacă nu tu? Chiar ai nevoie cu tot sufletul de iluzii?

În general, iluziile se evaporă la faptul că ești dependent de altceva decât de tine pentru că tu împărtășești fericirea sau, în aceeași măsură, obliterarea fericirii tale desemnate. Poate că transporți iluzia pentru a deveni deziluzionat de ea. Că ești dependent de ceilalți pentru bunăstarea ta este o iluzie care va cădea de o parte. Trebuie să cadă pentru că este o iluzie. Este o iluzie prin faptul că îi lipsește adevărul. Nu este Adevărul care te-a deziluzionat. Nu poți fi deziluzionat de Adevăr. Poți fi deziluzionat doar de iluzie.

Desigur, te poți face dependent de ceilalți, dar viața inimii tale nu depinde de alții. Aceasta depinde de tine. Tu te faci fericit sau nefericit. Nu fi nefericit din cauză că neadevărul dispare. Ai învățat de mult timp că doar pentru că vrei ceva într-un anumit fel nu îl face să fie așa. Lumea așa cum o știi nu cedează întotdeauna viselor tale, sau, în cazul în care o face, nu întotdeauna îți permite să le păstrezi.

Ce înseamnă acest lucru este că tu ești căpitanul navei proprii. Aceasta este inevitabilitatea vieții în lume. Ești propria consoartă. Percepția a altceva în lume, nu îți aduce întotdeauna ceașca de ceai, ceea ce ți-ar plăcea să percepi ca o ceașcă de ceai și care poate nu este. Poate ai fi terminat cu acea ceașcă de ceai.

iris

Ai putea crede că fericirea ta depinde de acest lucru sau de acela și totuși fericirea ta depinde de tine. Ești responsabil pentru starea ta de fericire. Nimeni altcineva nu este. Tu ai luat deciziile. Tu ești cel care a decis că fericirea ta depinde de ceva de care nu depinde.

Nimeni în afară de tine nu este capabil de a fi responsabil pentru fericirea ta. Aceasta este o Mare Iluzie. Poate părea așa, și totuși nu este așa.

Acesta este un lucru bun. Tu nu vrei cu adevărat ca fericirea ta să fie dependentă de ceea ce adie în sau în afara vieții tale.

Vino să te stabilești în Ființă.

Viața este tu și cu Mine ca Unul. Tu ești suficient pentru tine.

Ai posibilitatea să te apleci și să miroși dulceața unui iris. Așa dulce. Poți culege irisul și să-l pui în apă într-un vas pe haina ta. Poți să-l iubești. Poți să-l adori. Îl poți iubi cu totul. Cu toate acestea, dulceața frumosului iris este aici astăzi și mâine nu mai este. Acesta îți oferă esența lui în timp ce poate, și apoi nu mai poate mai mult. Irisul nu te-a lăsat. Știi mai bine decât să asumi că fericirea ta depinde de cât timp ți se oferă irisul în momentele sale splendide de o frumusețe deplină. Nu ești deznădăjduit din cauză că Irisul îți oferă tot ce poate atunci când poate. Ești bucuros pentru darurile lui. Știi mai bine decât să dai vina pe un iris frumos mai târziu, pentru că nu sustine fericirea ta. Nu ți-ai spus niciodată că ar putea.

http://www.heavenletters.org

 

Advertisements