Saturn în Capricorn Decembrie 2017 – Decembrie 2020

Saturn in Capricorn Decembrie 2017 – Decembrie 2020 – Țintește Sus

Astro Butterfly
22 Noiembrie 2017

Un nou ciclu major este pe cale să înceapă.

Saturn se mută în Capricorn pe 20 decembrie 2017 și va rămâne acolo până pe 18 decembrie 2020.

După rătăcirea prin zodiac timp de 27 de ani, Saturn se întoarce în sfârșit acasă. Saturn este conducătorul Capricornului, semnul cu care rezonează cel mai mult.

Într-adevăr, Saturn și Capricorn au multe lucruri în comun: atât Capricornul, cât și Saturn sunt structurați, muncitori, diligenți, persistenți, rezilienți și dispuși să facă tot ce este nevoie pentru a obține următoarea cea mai bună versiune a lor.

Deoarece Saturn este acasă în Capricorn, aceasta este o veste bună pentru noi toți. Când o planetă își tranzitează semnalul de origine, își poate exprima cele mai bune calități.

Ce înseamnă că Saturn se simte în largul lui Capricorn? Uitați-vă la capra de munte din fotografia de mai jos.

aast

 

Vă înfricoșează? Ori de câte ori Saturn trece prin oricare alt semn, dar nu Capricorn, și el se înfurie. El nu înțelege exuberanța Săgetatorului. Se simte ciudat în apele profunde ale Scorpionului.

Dar se simte bine în Capricorn. De fapt, se simte extrem de confortabil aici. Capricornul este locul în care își poate folosi cele mai bune cunoștințe și abilități: determinarea, persistența, rezistența.

Avem nevoie disperată de Saturn din Săgetator. Săgetatorul este condus de Jupiter, care este destul de mult antiteza lui Saturn. În timp ce Jupiter este exuberanță, creștere și expansiune, Saturn este reguli, contracție, învățare de a-și asuma responsabilități și a deveni un adult.

Vedeți conflictul aici? Saturn în Săgetator este ca și cum a-i cere unui guru hippie să-și pună un costum și să meargă la birou. Din fericire, pe 20 decembrie 2017, Saturn iese în cele din urmă din Sagetator și în sfârșit poate fi el însuși.

Dar să nu uităm ce înseamnă Saturn: reguli, muncă grea, restricție, răbdare, structură. Saturn este, de asemenea, marele manifestant, singura planetă capabilă să transforme ideile în rezultate concrete.

Saturn vă va răsplăti – întotdeauna – dar numai când veți ajunge în vârf. Trebuie să vă croiți drumul de unul singur. Trebuie să munciți din greu pentru a primi binecuvântările lui Saturn. Vestea bună este că, odată ce le aveți, nimeni nu le poate lua de la voi. Le-ați câștigat cu transpirația și cu lacrimile voastre. Ați devenit o persoană mai bună.

Până la sfârșitul tranzitului lui Saturn în 2020, o nouă, mai bună versiune a voastră va apărea. Dar pentru asta, trebuie să lucrați și să aveți răbdare.

Saturn reprezintă, de asemenea, granițe. Inelul lui Saturn reprezintă “zona noastră de siguranță”, spațiul nostru personal, pe care ne putem baza, pentru care suntem responsabili. În zona de siguranță, dacă îți faci treaba, ești protejat. Nu există nici o “soartă”, lipsă de noroc de vină.

Este doar faptul că în afara centurii inelului viața devine periculoasă. Dar în interiorul zonei de siguranță, știți ce obțineți. Saturn este poate singura planetă pe care vă puteți baza pe deplin. Saturn este matur, solid și previzibil. Saturn vă păzește. Puteți conta pe el.

Saturn este planeta care marchează tranziția dintre lumea noastră interioară, care este sub controlul nostru (Soarele, Luna, Venus, Marte, Mercur, Jupiter) către lumea exterioară, ceea ce este în afara controlului nostru, reprezentat de planete exterioare (Uranus, Neptun, Pluto). Saturn are un picior în această lume și un picior în cealaltă.

Saturn este astfel poarta de acces între existența noastră muritoare și nemurirea. Saturn este profesorul care ne asigură că suntem pregătiți să ne confruntăm cu destinul nostru, să ne îndeplinim misiunea în această viață.

Saturn în motivația Capricornului înseamnă a găsi cel mai înalt vârf, pentru a ajunge la vârful muntelui. Saturn în Capricorn nu se oprește niciodată din cățărat. Nu este munte suficient de mare pentru el. În timpul tranzitului lui Saturn în Capricorn, sunteți ca și o capră de munte.

 În următorii 3 ani nu va fi nici un vârf pe care nu îl puteți urca, nu va exista un obiectiv pe care nu îl puteți atinge. Orice v-ați pus în minte, puteți să faceți.

“Orice ar putea concepe și crede mintea, mintea poate realiza” – Napoleon Hill

Ce se va întâmpla în timpul șederii lui Saturn în Capricorn, decembrie 2017 – decembrie 2020

Capricornul guvernează structurile de guvernare ale societății: politică, biserică, monarhie, marile corporații, sistemul monetar, macroeconomia. Saturn în Capricorn va aduce un accent deosebit pe aceste structuri, fie prin contestarea lor, fie, dimpotrivă, prin consolidarea și împuternicirea lor. Vechile sisteme și structuri se pot prăbuși, iar noi sisteme sau structuri pot trece la putere.

Cuvântul-cheie pentru Saturn în Capricorn este structura. Atunci când structura este fundamental solidă, Saturn va veni să o întărească. Dar atunci când structura, când fundația este slabă, Saturn va veni să o distrugă pentru a crea o fundație mai bună, mai solidă, o fundație care poate trece testul timpului (sau cel puțin testul următorilor 29 de ani, corespunzând unui ciclu Saturnian).

În 1961, când Saturn se afla în Capricorn, a fost construit Zidul Berlinului, care separa Germania de Est și de Vest. În 1989, când Saturn a fost din nou în Capricorn, zidul a fost doborât. După cum putem vedea, Saturn poate construi sau distruge, în funcție de contextul istoric.

Pentru viitorul Saturn în tranzit în Capricorn, alternativa de a “distruge” pare destul de plauzibilă, dat fiind faptul că Saturn va fi în conjuncție cu Pluto, marele distrugător, în ianuarie 2020 (ultima dată când cei doi s-au întâlnit a fost în 1982!).

Din fericire, în afară de Pluto, Saturn face în principal aspecte bune cu toate planetele care se mișcă încet (un triunghi cu semnul lui Uranus, sextilă cu Neptun, sextilă cu Jupiter în 2018 și semisextilă în 2019).

Ce este minunat despre sextila Saturn Neptun este că ambele planete se află în semnele lor de origine (Saturn în Capricorn și Neptun în Pești), ceea ce înseamnă că de data aceasta Saturn și Neptun se vor sprijini reciproc și vor construi unul pe punctele forte ale celuilalt. Comparați sextilele viitoare cu Saturn 2016 în Săgetator și Neptun în Pești … ne îndreptăm cu siguranță spre vremuri mai bune!

Saturn va fi, de asemenea, în triunghi cu semnul lui Uranus, care este cel mai bun aspect pe care îl puteți obține. După ce am avut câteva aspecte foarte provocatoare între 2012-2016: pătratul Uranus-Pluto, Pătratul Saturn-Neptun, Pătratul Jupiter Pluto și opoziția Uranus Jupiter, cerul ne dă în sfârșit o pauză.

Cum vă va afecta Saturn în Capricorn

Nici un aspect stresant major în 2018 și 2019! În 2020 vom avea conjuncția Saturn Pluto, care este probabil cel mai important aspect timp de 40 de ani – și până atunci putem aștepta în mod cert evenimente importante.

Pentru a rezuma, în timpul tranzitului Saturn în Capricorn ne putem aștepta la schimbări MARI, dar schimbările vor fi pozitive și necesare. Nu există multă rezistență în agenda saturniană în următorii ani. Toate planetele exterioare îl vor sprijini pe Saturn în misiunea sa. Aceasta înseamnă că vor veni schimbări, dar vor fi pozitive. Vom fi bine pregătiți pentru a le depăși.

Ceea ce merită remarcat este că în partea a 2-a a tranzitului lui Saturn în Capricorn vom avea un record de 4 planete care se mișcă lent în Capricorn: Saturn, Pluto, Jupiter și Nodul de Sud. Ultima dată când am avut Capricorn în conjunție cu planete exterioare a fost la sfârșitul anilor 1980 – începutul anilor 90, cu Saturn, Uranus și Neptun – toate în Capricorn.

Saturn iese oficial din Capricorn în 17 decembrie 2020, aproape 3 ani de la intrare (Saturn se va muta în Vărsător câteva luni, din martie până în iulie 2020). Deci avem trei ani de energie saturniană pură. Faceți-vă treaba bine și Saturn vă va recompensa mult timp!

Cum vă va afecta Saturn în Capricorn

Pentru a afla cum vă va afecta personal Saturn în Capricorn, priviți în ce casă aveți Capricornul. Casa în care aveți Capricornul în harta natală va indica zona din viața voastră care va fi în centrul atenției. Dacă nu știți în ce casă aveți Capricorn verificați articolul meu despre cum să citiți tranzițiile în harta natală.

Dacă aveți un ascendent Capricorn sau Vărsător, veți simți o schimbare mai puternică deoarece Saturn este conducătorul astrogramei voastre (sau co-conducător, pentru ascendenții Vărsător).

Dacă aveți un ascendent Capricorn, un nou capitol complet al vieții voastre este pe cale să înceapă. Dacă aveți rac ascendent, veți experimenta schimbarea în zona de relații, dacă aveți Ascendent in Berbec veți începe un nou ciclu de carieră și așa mai departe.

Fiti atenți la ceea ce incepeți acum, pentru ca veti rămâne cu acel lucru in urmatorii 29 de ani din viața voastră – aceasta este, cum ați ghicit, lungimea unui ciclu Saturnian.

Dacă aveți Saturn natal în Capricorn, veți experimenta Întoarcerea lui Saturn, unul dintre cele mai semnificative tranziții din viața cuiva.

Dacă vă aflați la prima întoarcere a lui Saturn (dacă v-ați născut între 15 februarie 1988 și 5 februarie 1991) – felicitări! Prima întoarcere a lui Saturn înseamnă că veți deveni oficial adult.

Întoarcerea lui Saturn înseamnă că acum este momentul să creșteți și să faceți ceva cu viața voastră. Când Saturn se întoarce, de obicei, aduce angajamente majore în viața cuiva: căsătorie, copii, cumpărarea unei proprietăți, avansări în carieră. Dacă aveți prima întoarcere a lui Saturn, fiți conștienți de faptul că Saturn va fi de asemenea în conjuncție cu Uranus și Neptun natal – așa că acest tranzit este foarte IMPORTANT pentru voi!

Dacă aveți a doua revenire a din Saturn, aceleași teme de construire a unor fundații noi, stabilirea cursului pentru noua fază a vieții voastre vor fi sub focus.

Dar nu este nevoie să aveți întoarcerea lui Saturn afectată de acest tranzit. Indiferent când v-ați născut, Saturn va aduce o anumită zonă a vieții voastre în conștientizare. Saturn vă va învăța cum să deveniți dovada importantă în această zonă a vieții voastre, fie prin fortificarea fundațiilor existente, fie prin construirea de unele noi.

În orice caz, Saturn vă va ajuta să eliminați orice bagaj vechi care vă împiedică să mergeți înainte în viața voastră, pentru a vă putea atinge scopul maxim.

Amintiți-vă, orice este posibil cu Saturn în Capricorn. Țintiți sus – pentru că de data asta, puteți ajunge la vârful muntelui.

https://astrobutterfly.com

∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞
Mesajul poate fi postat doar dacă este păstrat in intregime și sunt incluse numele autorului, sursa mesajului și linkul către
https://inaloveworld.wordpress.com
Mulțumesc.
Manuela@inaloveworld ❤
∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞

 

4 thoughts on “Saturn în Capricorn Decembrie 2017 – Decembrie 2020

Comments are closed.