Iubirea este Ordinea Divină

Iubirea este Ordinea Divină

Mangala Ramprakash
August 20, 2018

6b48c650a0b371c73709282fb48a0936Photo credit:Pinterest

Înțelegerea noastră generală despre iubire este atât de firavă. Credem că este un lucru cu care să te simți bine, bun, este lapte și miere. Nu este. Poate fi feroce și nemiloasă. Poate fi neutră.

Este doar spațiul de permitere. Ea este. Ea este esența lucrurilor. Este spațiul inteligenței pure că totul există. Este tot ce este. Și acest lucru nu este neapărat plăcut, nu-i îngăduitor sau liniștitor. De fapt, este mai mult o îndepărtare a tot ceea ce este fals, tot ceea ce nu este iubire. Și acest lucru poate fi experimentat ca fiind chinuitor. Și iubirea permite să se întâmple – țipătul, suferința. Iubirea este spațiul în care se întâmplă.

Iubirea este arderea în neant. Iubirea este pacea care îl îmbrățișează atunci când a avut loc. 

Iubirea este necunoscutul în care planurile noastre se topesc în mod constant. Iubirea este ne-cunoaștere larg deschisă în care pășim în fiecare moment. Iubirea este expansiunea constantă a discernământului nostru de la mai puțin corect la mai corect.

Nu există un motiv pentru iubire, nici un anotimp pentru iubire, nici naștere, nici moarte.

Iubirea este Ordinul Divin în care se desfășoară viețile noastre. Este tulburarea din viața noastră ce este transmutată în ordine, pe măsură ce falsitatea se evaporă. Este vasul în care are loc această desfășurare, cerul care înconjoară mereu iadul nostru temporar.

Este bunătate, adevăr, frumusețe.

Ea este sufletul autenticității. Este haosul dezordonat al existenței. Ea este tot ceea ce este. Nimic nu este în afara domeniului său.

Așa știm să avem încredere în viață. Așa este sigur să ne abandonăm. Universul, viețile noastre, lumea, toate aceste întâmplări există în interiorul Ordinului Divin, care este, în cele din urmă, inteligență divină creativă plină de compasiune. Este conștiința universală.

Toți maeștrii pe care i-am întâlnit – Baba, Ammachi – puteți vedea în prezența lor cât sunt de impersonali. Iubirea lor este perfect personală, pentru că este impersonală mai întâi. Ei sunt Ordine Divină personificată.

I-am zâmbit odată lui Ammachi – un zâmbet social, politicos, căutător de aprobare – și ea a privit drept prin mine. Nu a zâmbit înapoi. Aceasta este iubire.

Baba mi-a lăsat să trec prin iad, fără să facă nimic, pentru că el era containerul și Ordinul Divin final în care s-a întâmplat totul. Știa că nimic real nu ar putea fi amenințat. Nimic ireal nu există. Aici se află pacea lui Dumnezeu.

Știind asta, de ce ne-ar fi frică? De ce ne-am fixa rigid pe o anumită experiență? Urmați-vă cu îndrăzneală dorințele și îndemnurile voastre, dar țineți-o liber ca și cum ați avea o pasăre. Renunțați la strânsoarea morții. Permiteți-i vieții să co-creeze cu voi. Și știți că acolo unde veți fi conduși va fi mult mai minunat decât orice ați fi putut vreodată să vă planificați. Credeți în voi înșivă.

Iubirea care sunteți, se află în esența pură a libertății.

***
Mangala Ramprakash
https://rebellesociety.com

ro

2 thoughts on “Iubirea este Ordinea Divină

  1. Daniela

    Multumesc din inima Manuela pentru profunzimea plina de esenta spirituala a acestui articol care m-a luminat, mi-a raspuns la o intrebare pe care o aveam in mintea mea legata de iubire si suferinta ..
    Namaste, te imbratisez cu drag ❤ ❤

    Liked by 1 person

Comments are closed.