Semnificația Spirituală a Solstițiului Decembrie 2018

Semnificația Spirituală a Solstițiului Decembrie 2018

Tanaaz

december solstice

Există atât de mult ritual și istorie asociate Solstițiului din decembrie.

Acest timp al anului a fost sărbătorit de secole în multe moduri diferite și în multe culturi diferite și nu există nici o îndoială că și astăzi există o magie care are loc în această perioadă a anului.

O puteți simți în aer, o vedeți în oameni, o auziți în muzică. Această perioadă a anului evocă sentimente puternice pentru mulți, iar aceste sentimente probabil merg înapoi în timp.

Există două Solstiții în fiecare an, unul în iunie și unul în decembrie. Ambele reprezintă un punct critic de cotitură în ciclul anului.

Cuvântul “Solstițiu” înseamnă Soare liniștit, pentru că în această zi avem cea mai lungă sau cea mai scurtă zi, în funcție de faptul că suntem în emisfera sudică sau nordică.

În acest an, pe 21 decembrie, când Soarele intră în al zecelea semn zodiacal al Capricornului, experimentăm “starea soarelui liniștit”, un punct critic al ciclului Soarelui prin cosmos.

În acest moment, intrăm într-o nouă direcție de energie și începem să ne îndreptăm spre o fază de finalizare.

În acest moment începem să încheiem anul. În acest moment, începem să reflectăm asupra lecțiilor pe care le-a adus ciclul anului. În acest moment începem să ne schimbăm.

Chiar dacă s-ar putea să experimentăm o altă expresie a acestei energii în funcție de locul de pe pământ în care trăim, mesajul este același.

Solstițiul din decembrie se referă la onorarea atât a luminii, cât și a întunericului, pentru sărbătorirea soarelui dătător de viață și pentru celebrarea expresiei complete a celor care suntem cu adevărat.

Modul în care îl celebrăm însă va fi diferit în funcție de semnele și indiciile pe care ni le aduce mama Natura.

În emisfera nordică, Solstițiul din decembrie este un moment pentru a merge în interior și a reflecta. Este timpul să onorăm întunericul și să cunoaștem că lumina se va ridica din nou.

Este un moment pentru a permite Soarelui, esenței adevărate a cine suntem, să doarmă, să se odihnească, să se reîncărce și să îți revină. Este vorba de onorarea faptului că, pentru ca lumina să fie mai strălucitoare, trebuie să ne aventurăm în întuneric și să facem pace cu ceea ce găsim acolo.

În emisfera nordică, Solstițiul din decembrie este foarte mult noaptea neagră a sufletului și trăim cea mai lungă noapte a anului.

În emisfera sudică, Solstițiul din decembrie aduce cea mai lungă zi a anului și este timpul să vă dați voie să străluciți. Este timpul să vă exprimați întregul potențial și să lăsați lumina voastră interioară să lumineze lumea din jurul vostru.

Este un moment pentru a sărbători și pentru a găsi bucurie. Este timpul să folosiți puterea deplină a Soarelui pentru a vă atinge visele și pentru a merge după dorințele voastre. Este timpul să vă aprindeți și să vedeți în schimb, lumina aprinsă în lume.

Chiar dacă aceste două expresii pot fi diferite, toate contribuie la atingerea aceluiași scop.

Solstițiul din decembrie se referă la onorarea faptului că, deși am putea experimenta cea mai lungă zi, întunericul va veni din nou, și deși am putea experimenta cea mai lungă noapte, lumina va veni din nou.

Deși vedem dualitatea, totul este unul și același lucru. Nu putem percepe lumina decât dacă am văzut întunericul, nu putem înțelege vara dacă nu am văzut iarna. Ambele concepte au nevoie unul de altul pentru a fi reale.

Există într-adevăr o singură stare, orice altceva este o iluzie. Noi suntem unul. Lumina și întunericul sunt una. Suntem totul și nimic în același timp.

În acest Solstițiu din 2018 decembrie, ni se amintește că, oricât de întunecată va fi noaptea, lumina se va întoarce întotdeauna. Și indiferent cât de luminoasă este ziua, întunericul se va întoarce mereu.

Trăim într-o lume în care putem fi un moment fericiți și triști în următorul. Într-o clipă, viața se poate schimba. Într-o clipă, vă puteți confrunta cu moartea și durerea sau nașterea și plăcerea.

Trăim într-o lume în care există toate aceste umbre. Urcușuri. Coborâșuri. Zbaterile și victoriile.

Și, deși poate părea a fi stări separate ale ființei, ele fac parte din ceva mai mare. Ele sunt o parte a integrității.

Pentru că venim în această stare umană pentru a trăi toate nuanțele, toate culorile și toate expresiile curcubeului nostru emoțional.

Intrăm în această viață omenească pentru a suferi, a prospera, a găsi bucurie și a găsi durere. Venim să experimentăm totul pentru că știm că este ceea ce ne face întregi.

Onorați ciclurile. Și știți că nu este vorba de cât de des vă aventurați în întuneric sau în lumină, ci cum permiteți acestor stări să vă miște, să vă schimbe, să vă înmoaie și să vă trezească la integritate, la iubire, care se află în interior și peste tot în jur.

Un mesaj transmis pentru voi –

În acest Solstițiu găsiți integritatea voastră și știți că lumina și întunericul sunt unul și același lucru. Nu regretați momentele petrecute în întuneric și nu vă țineți prea strâns de lumină. Nu există întuneric sau lumină, doar este. Este doar unul. Este doar un întreg. Nu luptați cu întunericul. Nu luptați cu lumina. Faceți pace cu ambele aceste stări și le vedeți ca parte a ceva mai mare și infinit. Vedeți-le ca simple etichete pe care mintea noastră le folosește pentru a înțelege lumea. Nu sunt nimic mai mult. Nu există etichete. Doar a fi. Doar fiți așa cum sunteți și acceptați ceea ce vine în calea voastră. Folosiți-l pentru a vă face întregi. Folosiți-l pentru a vă face să iubiți. Folosiți-l pentru a vă ridica la stări mai mari de integritate. Există doar unul. Și suntem cu toții împreună în asta. Nu se poate cineva ridica dacă asta înseamnă căderea altora. Trebuie să ne implicăm toți și să lucrăm ca unul. Trebuie să privim dincolo de dualitățile ochilor și să vedem cu inimile noastre. Doar iubirea este reală.

Tanaaz

ro